L'atelier Realista Dell'arte

Over ons


Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rembrandt, El Greco, Caravaggio: …. allemaal kunstenaars! 

Artiesten in hart en nieren. Vormgevers van hoog niveau en grote ontdekkers. Zij leefden in een tijd waarin het begrip “kunst”, zoals wij dat tegenwoordig kennen, nog niet was uitgevonden. In hun tijd was een kunstenaar een ambachtsman. Te vergelijken met een timmerman of een metselaar. Zij durfden hun nek uit te steken en probeerden dingen die men niet gewend was in die tijd. In feite hebben zij de kunst “verzonnen”. Zij hielden zich niet bezig met het eindeloos kopiëren van het werk van hun voorgangers; maar keken naar de natuur en lieten zich inspireren tot het maken van nieuwe kunst. Ze lieten zich voeden door de natuur. Het water dat ze dronken kwam rechtstreeks uit de bron: de Natuur!

 

Het proces

Diezelfde natuur is de rode draad bij “L’atelier Realista Dell’arte” . We observeren de natuur en vertalen datgene wat we zien in realistische kunst. Het is een ingewikkeld proces, maar wij proberen dat proces begrijpelijk te maken. Als je in Woerden wilt leren tekenen of schilderen is het belangrijk een stapje terug te doen en richten we ons eerst uitgebreid op het onderzoek van de grote vormen. We beginnen met het zoeken naar grote massa’s, naar opbouw en structuur. Zij vormen tenslotte een geschikte ondergrond om details aan toe te voegen.

 

Kijken, een hoofdstuk apart

In het atelier richten we ons op een andere manier van kijken. We gebruiken daarbij bovendien onze hersenen om te kunnen analyseren wat we zien. Hiermee bereiken we dat we niet alleen maar kijken, maar ook leren begrijpen wát we zien. Net als je ogen ondergaan ook je gedachten een metamorfose. Wie weet ben je in gedachten nog altijd op zoek naar de “10 Gouden Tips om in 3 uur een portret te maken”. Je zult er achter komen dat dat soort kant-en-klare-recepten niet bestaan. In het atelier worden je ogen en hersenen zodanig getraind, dat je je eigen recepten kunt maken. Zodat je de rest van je leven kunt genieten van realistisch tekenen en schilderen.

 

Werkwijze in het atelier

Wij verkopen dromen en passie aan een overzichtelijk aantal cursisten (het maximum aantal deelnemers per les is 10). We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij “L’atelier Realista Dell’arte”. Het gesprek over Kunst, daar gaat het ons om! Regels en administratie, zien we als een noodzakelijk kwaad. We maken samen afspraken, maar overleg blijft altijd mogelijk. (zie verder Info bij Tarieven en lesduur)

We helpen je met plezier, zodat je in een optimaal tempo leert tekenen en schilderen. We willen samen met jou onze liefde voor realistisch kunst verspreiden. Als jij dat ook wilt, ben je van Harte Welkom!!!